Michael Jackson

Vlastní jméno:
W.A. Mozart

Datum narození:
29. srpna 1958

Místo narození:
Gary, USA

Datum úmrtí:
25. června 2009 (†50 let)

Vydavatelství:
Epic
Epic Records
Motown Records
Sony BMG Music Entertainment
Tamla Motown

Oficiální stránky:
http://www.sonymusic.co.jp/Music/International/Arch/ES/MichaelJackson

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Michael Joseph Jackson, narozený 29. srpna 1958, byl americký zpěvák, skladatel, tanečník a producent, který se stal jedním z nejvýraznějších umělců ve světové hudební historii. Jeho kariéra začala již v raném věku jako člen skupiny The Jackson 5, která byla součástí hudebního vydavatelství Motown Records.

Sólová kariéra a Off the Wall

Michael Jackson brzy rozvinul svoji sólovou kariéru a vydal řadu úspěšných alb. Jeho album Off the Wall (1979) bylo průlomové a obsahovalo hity jako Don't Stop 'Til You Get Enough a Rock with You. Jacksonův hudební styl se vyvíjel, a s ním i jeho vliv na hudební průmysl.

Thriller a hudební dominance

Album Thriller (1982) je považováno za jedno z nejlepších hudebních alb všech dob. Titulní skladba Thriller a další hity, jako Billie Jean a Beat It, se staly ikonami popu a zaznamenaly rekordní prodeje. Michael Jackson se stal nezpochybnitelným králem popu a jeho taneční dovednosti byly natolik unikátní, že získal přezdívku The King of Pop.

Humanitární činnost a kultovní status

Mimo svou hudební kariéru byl Michael Jackson známý i pro svou humanitární činnost. Jeho významný charitativní přínos a podpora různých charitativních organizací zdůrazňují jeho pozitivní vliv na svět. I po své smrti v roce 2009 si udržuje kultovní status a jeho hudba žije dál, ovlivňujíc další generace umělců.

Věčný odkaz

Michael Jackson zanechal věčný odkaz na hudbu a kulturu. Jeho inovace v oblasti videoklipů, nezapomenutelný hlas a charakteristické tance jej činí jednou z největších hudebních ikon všech dob.

ONEmusic



Singly

1980

Off the Wall , Off The Wall/Working Day And Night , She’s Out of My Life

1979

Don’t Stop ’til You Get Enough , She’s Out of My Life , Rock With You

1975

Just a Little Bit of You / Dear Michael , One Day in Your Life , We’re Almost There

1973

With a Child’s Heart

1972

I Wanna Be Where You Are , Rockin’ Robin , Jackson 5 Maxi , Ain’t No Sunshine / Ben

1971

Got to Be There / Maria (You Were the Only One)