Philthy Rich

Vlastní jméno:
Philip Beasley

Datum narození:
30. ledna 1983 (41 let)

Místo narození:
Oakland, Oakland

Vydavatelství:
Empire
Git Paid Music Group
Maybach Music Group
RBC Records

Oficiální stránky:
http://www.philthyrichfod.com

Externí odkazy:
Google+

Aktuálně z facebooku

Životopis

Philthy Rich se narodil v roce 1983 v Oaklandu, CA. Svou hudební kariéru nastartoval v roce 2007. Nejplodnější léta ale přišly s rokem 2011. Zpočáku byl upsán pod SMC Recordings a Town Thizzness, což je subdivize nahrávací společnosti Thizz Ent., kterou založil Mac Dre, legendární rapper z Oaklandu. Od roku 2013 je upsán pod RBC Records.

Jako každý rapper, tak i Philthy měl problémy se zákonem. Několikanásobné DUI (řízení pod vlivem), držení zbraně, obchodování s drogami, kradená auta.... To vše se odráží v jeho tvorbě. Styl new school / west coast doplněný texty o životě na ulici, policejní nenávisti a prodeji drog. V roce 2012 byl Philthy třikrát postřelen, naštestí zranění nebyla vážná a den potom, co se odvezl sám do nemocnice, byl propuštěn.

Kontroverze se ale netýká pouze jeho pracovního života. Philthy se zapletl s mnoha konkurenty z oblasti zvané Bay Area (Oakland). Messy Marv, znám především jako člen skupiny The Regime, byl jedním z těch, kteří se dostali do háčku s Philtym. Na svém kontě má Philthy Rich prozatím 17 alb, z toho 11 studiových a 6 nezávislých, několik mixtapů, EPs (extended plays) a collab alb.

CkrabKilla



Singly

2017

Water Leak

2016

Feeling Rich Today (Remix) , Abandonment , I'm a Goon

2012

Renegade Alert (Remix) , Kill Zone