Lykke Li

Datum narození:
18. března 1986 (38 let)

Místo narození:
Švédsko

Vydavatelství:
Atlantic
Atlantic Records UK
LL Recordings

Oficiální stránky:
http://www.lykkeli.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Švédská zpěvačka a skladatelka Lykke Li začala svoji kariéru v hudebním průmyslu ve velmi mladém věku. Její debutové album Youth Novels (2008) zaujalo posluchače kombinací indie popu a elektronických prvků. Hitový singl Little Bit ji dostal do povědomí a představil ji světu jako talentovanou umělkyni.

Evoluce soundu a Wounded Rhymes

S následujícím albem Wounded Rhymes (2011) Lykke Li rozvinula svůj hudební styl. Album přineslo syrovost a temnější tóny, což ukázalo její schopnost experimentovat a vyjadřovat emoční hloubku prostřednictvím hudby. Písně jako I Follow Rivers získaly širokou popularitu a upevnily její pozici na hudební scéně.

Charakteristický hlas a texty s významem

Lykke Li je známá svým charakteristickým hlasem, který dokáže být jak křehký, tak silný. Její texty jsou často osobní a plné emočního náboje, což posluchače přitahuje svou upřímností. Umí spojit poutavé melodie s hlubokými texty, čímž vytváří silné hudební zážitky.

Poslední projekty a kontinuální kreativita

Po Wounded Rhymes Lykke Li nadále vydávala alba, jako například I Never Learn (2014) a So Sad So Sexy (2018). Její hudba neustále evoluuje, přičemž si udržuje svou autentičnost a schopnost oslovit posluchače novými zvuky a tématickými vrstvami.

Vliv na hudební svět

Lykke Li se stala ikonou současné hudby a její vliv lze cítit v elektropopové scéně. Její talent, kreativita a schopnost vyjádřit hluboké emoce prostřednictvím hudby jí zajistily místo mezi významnými umělci 21. století.

ONEmusic



Singly

2013

I'm Waiting Here

2012

I Follow Rivers (Remixes)

2024

I Follow Rivers

2011

I Follow Rivers , I Follow Rivers / Get Some (Primary 1 Remix)

2010

Get Some (Beck remix) , Get Some , Get Some

2009

Gifted , After Laughter (Comes Tears) / (At Your Best) You Are Love

2008

Little Bit , Little Bit , Breaking It Up , Breaking It Up , I'm Good, I'm Gone , I'm Good, I'm Gone , Tonight , Tonight , I’m Good, I’m Gone

2024

Tonight