Duffy

Datum narození:
23. června 1984 (39 let)

Místo narození:
Bangor, Velká Británie

Vydavatelství:
A&M Records
Green Room Group

Oficiální stránky:
http://www.iamduffy.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Welshská zpěvačka Duffy, celým jménem Aimee Anne Duffy, se narodila 23. června 1984. Její kariéra začala být výrazněji vidět s debutovým albem Rockferry (2008). Toto album obsahovalo hitové singly jako Mercy a Warwick Avenue a přineslo jí světovou slávu.

Unikátní hlasový styl

Duffy je známá pro svůj unikátní hlas, který spojuje sílu a jemnost. Její interpretace soulu a popu vyzařuje eleganci a emotivní hloubku. Její schopnost vyprávět příběhy skrze hlas ji odlišuje a činí jedním z výrazných hlasů současné hudby.

Mezinárodní úspěch a Grammy

Rockferry získalo komerční úspěch po celém světě a přineslo Duffy několik prestižních ocenění, včetně tří cen Grammy. Její talent a schopnost emocionální interpretace hudby byly uznány hudebními kritiky i fanoušky.

Posun v kariéře a Endlessly

Album Endlessly (2010) následovalo po úspěchu Rockferry, přinášejíc nový pohled na hudební styl Duffy. I když nezaznamenalo takový komerční úspěch jako předchozí album, ukázalo Duffy jako umělkyni, která se nebojí experimentovat a posouvat své hudební hranice.

Odmlka a návrat na scénu

Po několika letech odmlky se Duffy vrátila ke scéně s novým materiálem. Její umělecká kariéra reflektuje její touhu po autenticitě a hledání nových hudebních výrazů, což ji činí jedním z fascinujících hlasů v současném hudebním světě.

Hlas syrové soulové elegance

Duffy, s jejím syrově elegantním hlasem, si vydobyla místo mezi velkými hudebními osobnostmi. Její příběh a umělecký přínos jsou nezapomenutelné a inspirující pro fanoušky po celém světě.

ONEmusic



Singly

2015

Whole Lot of Love

2010

Well Well Well , Well Well Well , Well Well Well

2008

Rain on Your Parade , Rain on Your Parade , Rain on Your Parade , Stepping Stone , Stepping Stone , Warwick Avenue , Warwick Avenue , Warwick Avenue , Warwick Avenue: B-Sides , Mercy , Mercy , Mercy: B-Sides , Mercy , Mercy

2007

Rockferry , Rockferry

2024

Mercy