Queen

Založeno:
27. června 1970 (53 let)

Místo založení:
London, Velká Británie

Vydavatelství:
Elektra
EMI
Hollywood Records
Island

Oficiální stránky:
http://www.queenonline.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Queen je jednou z nejlegendárnějších rockových kapel v historii hudby. Tato britská skupina se stala symbolem inovace, kreativity a nekompromisního rockového ducha, a její hudba oslovuje miliony fanoušků po celém světě.

Začátky a průlom

Kapela Queen vznikla v Londýně v roce 1970 a brzy získala uznání na hudební scéně. Její průlom přišel s albem A Night at the Opera z roku 1975, které obsahovalo legendární skladbu Bohemian Rhapsody. Tato píseň způsobila revoluci v rockové hudbě a stala se hymnou generace.

Královský katalog hitů

Queen pokračovali v produkci nespočtu hitových skladeb, včetně We Will Rock You, We Are the Champions, Radio Ga Ga a Somebody to Love. Jejich katalog hitů je rozmanitý a zahrnuje různé hudební žánry, od rocku až po balady.

Virtuózní talent a kreativita

Queen se vyznačovali virtuózním hudebním talentem. Freddie Mercury, Brian May, John Deacon a Roger Taylor přinesli do hudby inovace a experimenty. Jejich schopnost kombinovat rock, operační prvky a experimentální zvukové efekty je legendární a zanechala výrazný otisk v hudební historii.

Live vystoupení a energie

Queen byli známí svými úžasnými živými vystoupeními a charismatickým vedením Freddie Mercuryho na pódiu. Jejich koncerty byly spektáklem plným energie, emocí a hudby, která spojovala generace fanoušků. Legendární koncert na stadionu Wembley v roce 1986 je dodnes považován za jedno z nejlepších vystoupení v historii rockové hudby.

Kariérní úspěchy a dědictví

Queen získali mnoho hudebních ocenění, včetně Grammy Awards, a stali se ikonou rockové hudby. Po smrti Freddie Mercuryho v roce 1991 pokračovali vystupující členové Queen v hudbě a stále tvoří novou hudbu, která oslovuje nové generace fanoušků.

Králové rocku

Queen jsou nezpochybnitelní králové rockové hudby. S jejich hity a nekompromisním přístupem ke tvorbě hudby pokračují v inspiraci posluchačů po celém světě a zanechávají trvalý otisk v hudebním světě.

ONEmusic



Singly

1977

We Are the Champions , We Are the Champions , Long Away , Teo Toriatte (Let Us Cling Together) , Tie Your Mother Down , Tie Your Mother Down , We Are the Champions , Somebody to Love / Make Me Smile , We Are the Champions / We Will Rock You

1976

Somebody to Love , You’re My Best Friend , You’re My Best Friend

1975

Now I’m Here , Now I’m Here , Bohemian Rhapsody / I’m in Love With My Car , Bohemian Rhapsody

1974

Killer Queen , Seven Seas of Rhye , Liar , Seven Seas of Rhye , Seven Seas of Rhye , Killer Queen , Killer Queen , Killer Queen , What’s Goin’ On Here / Keep Yourself Alive

1973

Keep Yourself Alive , Keep Yourself Alive