blink‐182

Založeno:
1. srpna 1992 (31 let)

Místo založení:
Poway, USA

Vydavatelství:
BMG
Cargo Music
DGC Records
Geffen Records
Kung Fu Records
MCA Records

Žánry:
Punk

Oficiální stránky:
https://www.blink182.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Blink-182 je americká pop-punková kapela, která se stala ikonou hudby 90. let a nadále si udržuje silný vliv na hudební scénu. Skupina vznikla v Kalifornii v roce 1992 a od té doby produkovala nespočet hitů a alba, která zůstávají oblíbená dodnes.

O vzniku kapely

Kapelu Blink-182 založili Mark Hoppus, Tom DeLonge a Scott Raynor v kalifornském městě Poway. Brzy poté, co se Raynor v roce 1998 připojil k Ska-punkové skupině The Aquabats, byl nahrazen Travisem Barkerem. Tato změna se ukázala jako klíčová pro úspěch skupiny.

Průlomové album: "Enema of the State"

Skupina dosáhla svého prvního většího úspěchu s albem "Enema of the State", které vyšlo v roce 1999. Album obsahovalo hity jako "All the Small Things" a "What's My Age Again?", které se staly hudebními hymnami mladé generace. "Enema of the State" bylo kritiky i fanoušky vřele přijato a stalo se milníkem v historii pop-punku.

Texty s nádechem adolescencie

Texty Blink-182 jsou často spojovány s tématickým zaměřením na adolescenci, mezilidské vztahy a humor. Písně jako "All the Small Things" a "First Date" zachycují nelehké chvíle první lásky a zmatky, které s ní souvisejí. Skupina se tímto způsobem stala hlasem mnoha mladých lidí a její texty oslovují i v dnešní době.

Travis Barker: Mistr na bicí

Travis Barker, který se připojil k Blink-182 v roce 1998, se stal jedním z nejuznávanějších bubeníků v hudebním průmyslu. Jeho rychlé a precizní hraní na bicí dodává kapelě jedinečnou energii a dynamiku. Barker také aktivně spolupracuje s dalšími umělci a stále se rozvíjí jako hudebník.

Pozdější alba a comeback

Po několika úspěšných albech a hitových skladbách se Blink-182 na nějaký čas odmlčela. Kapela se znovu spojila v roce 2009 a vydala album "Neighborhoods", které ukázalo, že stále má co říct. S dalšími alby, jako "California" (2016) a "Nine" (2019), potvrdili, že jejich hudba je stále relevantní a zábavná.

Vliv na další generace

Blink-182 ovlivnili řadu mladých kapel a umělců, kteří se inspirovali jejich hudbou a stylem. Jejich jedinečné spojení popu a punku otevřelo cestu pro nové generace hudebníků a zanechalo trvalý vliv na hudební scénu.

Závěr

Blink-182 zůstává jednou z nejvýznamnějších a nejoblíbenějších pop-punkových kapel všech dob. S jejich energickým zvukem, poutavými texty a charismatickým vystupováním získali mnoho fanoušků po celém světě. Jejich hudba zůstává aktuální a inspirativní pro nové generace hudebníků a jejich koncerty stále přitahují tisíce lidí. Blink-182 je a zůstane legendou pop-punku.

ONEmusic



Singly

1999

What’s My Age Again? , What’s My Age Again? , All the Small Things , What's My Age Again?

1998

Josie , Josie (Everything’s Gonna Be Fine)

1997

Apple Shampoo , Dick Lips , Dammit (Growing Up) , Dick Lips

1996

Lemmings / Going Nowehere