Enter Shikari

Založeno:
1999 (25 let)

Místo založení:
City of St Albans, Velká Británie

Vydavatelství:
Ambush Reality

Žánry:
Elektronická hudba

Oficiální stránky:
http://www.entershikari.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Enter Shikari vznikli v roce 1999 ve St Albans, Anglie. Skupina, složená z Rou Reynoldse, Roryho Clewlowa, Chrise Batta a Roba Rolfeho, rychle zaujala svým jedinečným zvukem. Jejich hudba spojuje prvky post-hardcore, elektroniky a experimentálního rocku, vytvářející bouřlivou směs energie a emocí.

Průlom s Take to the Skies

Album Take to the Skies (2007) bylo průlomem pro Enter Shikari. S hity jako Sorry, You're Not a Winner a Mothership získali širokou pozornost a etablovali se jako klíčový hráč v post-hardcorové scéně. Jejich schopnost prolínat hudební žánry a vytvářet výbušné živé vystoupení učinily z nich jednu z neoblíbenějších skupin v undergroundové hudbě.

Texty s významem

Enter Shikari nejenže přináší energii svou hudbou, ale také prostřednictvím textů. Rou Reynolds se věnuje sociálním a politickým tématům, což dodává skupině hloubku a angažovanost. Jejich písně často reflektují aktuální události a vyzývají k zamyšlení.

Experimentace s The Spark

Album The Spark (2017) přineslo další fázi v evoluci Enter Shikari. Skupina experimentovala s novými zvuky a tématy, zachovávajíc si však svou charakteristickou intenzitu. Album získalo kladné ohlasy za odvahu překračovat hranice a vnášet do své hudby nové prvky.

Nadcházející projekty a vliv

Enter Shikari nadále zůstávají aktivní a plní energie. S nekonečným odhodláním k experimentaci a vytváření hudby s významem si udržují věrnou fanouškovskou základnu a ovlivňují další generace hudebníků v post-hardcorové scéně.

ONEmusic



Singly

2011

Quelle Surprise

2010

Destabilise , Destabilise

2009

No Sleep Tonight , No Sleep Tonight , Juggernauts (Nero remix) , Juggernauts , Juggernauts , Juggernauts

2008

We Can Breathe in Space, They Just Don't Want Us to Escape , We Can Breathe in Space, They Just Don’t Want Us to Escape

2007

Jonny Sniper / Acid Nation , Jonny Sniper / Acid Nation , Anything Can Happen in the Next Half Hour… , Anything Can Happen in the Next Half Hour (Grayedout mix) , Anything Can Happen in the Next Half Hour (:( remix) , Jonny Sniper

2006

Sorry, You’re Not a Winner , Sorry, You’re Not a Winner / OK, Time for Plan B , Mothership