Shawn Mendes

Datum narození:
8. srpna 1998 (25 let)

Místo narození:
Pickering, Kanada

Vydavatelství:
Island

Oficiální stránky:
https://www.shawnmendesofficial.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Shawn Mendes, narozený 8. srpna 1998 v Kanadě, začal svou hudební kariéru zveřejňováním cover verzí na sociálních sítích. Jeho schopnost zaujmout publikum vynesla jeho talent do popředí a vedla k jeho prvním sólovým nahrávkám, které získaly velkou pozornost.

Průlom s Stitches a sólový úspěch

Jeho průlomový singl Stitches (2015) se stal celosvětovým hitem a zajistil mu místo v hudebním průmyslu. Shawn Mendes se rychle stal jedním z nejpopulárnějších mladých umělců a jeho následující alba, jako Handwritten (2015) a Illuminate (2016), potvrdila jeho umělecký růst.

Aktivní zapojení fanoušků a sociální angažmá

Shawn Mendes je známý svým aktivním zapojením fanoušků a využíváním sociálních médií k budování přátelského vztahu s nimi. Kromě toho se angažuje v různých charitativních aktivitách, což mu získává uznání nejen jako hudebníka, ale i jako osoby s pozitivním vlivem.

Maturování a Wonder

Mendesův hudební styl postupně dozrával, což bylo patrné v albu Shawn Mendes (2018) a Wonder (2020). Jeho hudba zahrnuje prvky popu, rocku a R&B, a jeho texty často reflektují osobní témata a zkušenosti.

Mezinárodní úspěch a budoucnost

Shawn Mendes si vybudoval silnou mezinárodní fanouškovskou základnu a jeho koncerty jsou vyprodané po celém světě. S jeho rostoucím uměleckým potenciálem je jasné, že ještě mnoho slibného a úspěšného čeká na tohoto mladého, talentovaného zpěváka.

ONEmusic



Singly

2017

There's Nothing Holdin' Me Back (acoustic) , There's Nothing Holdin' Me Back (Acoustic) , There's Nothing Holdin' Me Back , Mercy (acoustic guitar)

2016

Mercy (piano version) , Treat You Better , Mercy , Treat You Better , Treat You Better

2015

I Know What You Did Last Summer , Stitches , Never Be Alone , Show You

2014

Something Big , Life of the Party