OneRepublic

Založeno:
2004 (20 let)

Místo založení:
Colorado Springs, USA

Vydavatelství:
Interscope Records

Oficiální stránky:
http://www.onerepublic.net

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

OneRepublic, jedna z nejúspěšnějších amerických hudebních skupin, má původ v jednom snu. Ryan Tedder, zakladatel a hlavní zpěvák kapely, měl sen stát se mezinárodním hudebním fenoménem. A to se stalo.

Raná historie

Založená v Coloradu v roce 2002, kapela OneRepublic se rychle stala známou svými chytlavými písněmi a texty plnými emocí. Debutové album Dreaming Out Loud z roku 2007 přineslo hity jako Apologize a Stop and Stare, které rychle osvojily své místo na hudební scéně.

Oceňování talentu

OneRepublic získala uznání kritiků i fanoušků za jejich jedinečný zvuk a výjimečné texty. Ryan Tedder je nejen talentovaným zpěvákem, ale také skvělým textařem a producentem. To jim pomohlo získat hudební ocenění a miliony fanoušků po celém světě.

Mezinárodní úspěchy

OneRepublic nezůstala pouze na americké scéně. Jejich hudba oslovila posluchače po celém světě. Hit Apologize se stal jedním z nejhranějších singlů v historii a zaznamenal úspěch v několika zemích. Kapela se stala mezinárodním fenoménem.

Album Native a hity

Album Native z roku 2013 přineslo další úspěchy pro OneRepublic. Písně jako Counting Stars a Love Runs Out zaujaly místo na vrcholu hudebních žebříčků. Album bylo komerčně úspěšné a potvrdilo pozici kapely na světové scéně.

Pokračující inovace

OneRepublic nezůstala stát na místě. Jejich hudba je neustále inovativní a vývojářská. Kapela si zachovává své charakteristické prvky, ale také se nebojí experimentovat s různými hudebními styly a technikami.

Charita a aktivismus

Kromě hudby se členové OneRepublic angažují v charitativních aktivitách. Věnují čas a finanční prostředky na podporu různých dobročinných organizací a boje proti chudobě a nemocem. Jsou hrdí na své úsilí o pozitivní změny ve světě.

Osobní život a inspirace

Kapela OneRepublic pochází z města Colorado Springs, a tato lokalita má pro ně stále zvláštní význam. Jejich hudba je odráží a přináší s sebou atmosféru z jejich dětství a zážitků.

Závěr

OneRepublic je kapela, která nejen tvoří hudbu, ale také inspiruje svými písněmi a aktivitami. Jejich cesta od snu k mezinárodnímu úspěchu je inspirací pro mnoho mladých hudebníků a jejich angažovanost v charitě je příkladem pro všechny. Jsou hrdí na svou hudbu a na pozitivní změny, které přináší do světa. A s novými projekty a hity přinášejí naději na další úspěchy v budoucnosti.

ONEmusic



Singly

2013

If I Lose Myself , If I Lose Myself

2012

Feel Again , Feel Again

2011

Christmas Without You

2010

Good Life , Marchin On , All the Right Moves (remixes) , All the Right Moves

2009

Come Home

2008

Say (All I Need) , Stop and Stare

2024

Say (All I Need) , Stop and Stare , Stop and Stare , Say (All I Need)

2007

Apologize , Apologize , Apologize , Apologize

2024

Apologize