Avril Lavigne

Datum narození:
27. září 1984 (39 let)

Místo narození:
Belleville, Kanada

Vydavatelství:
Arista
BMG
Epic
RCA

Oficiální stránky:
http://www.avrillavigne.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Avril Ramona Lavigne, kanadská zpěvačka, textařka a herečka, se narodila 27. září 1984 v Belleville, Ontariu, Kanada. Její hudební kariéra začala již v dětství, kdy se učila hrát na kytaru a zpívat. V 16 letech podepsala svou první nahrávací smlouvu s hudební společností Arista Records.

Průlomový úspěch

V roce 2002 vydala své debutové album s názvem Let Go, které se stalo okamžitým průlomem. Album obsahovalo hity jako Complicated a Sk8er Boi a umístilo ji na vrchol hudebních žebříčků. Avril Lavigne se stala ikonou teenagerů a získala několik hudebních ocenění za svůj talent.

Variabilita a rostoucí popularita

Po úspěchu prvního alba následovala řada dalších, včetně Under My Skin (2004) a The Best Damn Thing (2007). Avril Lavigne se neomezovala pouze na jedno hudební žánr; přizpůsobila se a experimentovala s různými styly, což ji učinilo ještě více oblíbenou.

Aktivita mimo hudbu

Kromě hudby se Avril Lavigne angažovala také v herecké kariéře a objevila se v několika filmech a televizních pořadech. Její energie a charismatiky ji přivedly k účasti na různých charitativních akcích, zejména v oblasti boje proti nemoci Lyme, kterou v minulosti bojovala.

Návrat na scénu

Po krátké pauze se Avril Lavigne vrátila na hudební scénu s albem Head Above Water v roce 2019. Toto album ukázalo její sílu a odhodlání v tvorbě hudby, která má hlubší význam a odráží její osobní zkušenosti.

Osobní život

Mimo svou kariéru je Avril Lavigne známá svým vlastním stylem a odvážnou osobností. Provdala se dvakrát, poprvé za frontmana skupiny Nickelback, Chad Kroeger, a podruhé za hudebníka Mod Sun. Její osobní život odráží její nezávislost a odvahu i mimo hudební scénu.

Sk8er girl se silným hlasem v světě pop-punku

Avril Lavigne je nejen talentovanou umělkyní, ale i ikonou, která ovlivnila generace svou hudbou a stylem. Její schopnost adaptace a neustálý růst v umělecké kariéře ji učinily jedním z výrazných jméno v hudebním průmyslu. Její příběh je inspirací pro mnohé a ukazuje, že odvaha a autentičnost mohou vést k dlouhodobému úspěchu.

ONEmusic



Singly

2003

Losing Grip , I’m With You , I’m With You

2024

Losing Grip , I'm With You , Losing Grip , Losing Grip / Complicated

2002

Sk8er Boi , Sk8er Boi , Sk8er Boi , Complicated , Complicated , Complicated , Complicated

2024

Complicated , Sk8er Boi , Complicated , My Window To You