Sam Smith

Datum narození:
19. května 1992 (31 let)

Místo narození:
London, Velká Británie

Vydavatelství:
Capitol Records

Oficiální stránky:
https://samsmithworld.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Samuel Frederick Smith, známý jako Sam Smith, je britský zpěvák a textař, který svým výjimečným hlasem a emotivními písněmi oslovuje posluchače po celém světě. Jeho hudba spojuje pop, soul a R&B, a jeho texty odrážejí osobní zkušenosti a city, čímž vytváří silné spojení s posluchači.

Raný život a začátek kariéry

Sam Smith se narodil 19. května 1992 v Londýně, Anglie. Svůj hudební talent projevoval již v mládí a začal zpívat v chrámovém sboru. Jeho profesionální kariéra začala jako vokální host v písních několika elektronických hudebníků. Jeho průlom přišel s vydáním singlu Latch ve spolupráci s Disclosure v roce 2012.

Průlom s In the Lonely Hour

Sam Smith získal celosvětovou pozornost se svým debutovým albem In the Lonely Hour, které bylo vydáno v roce 2014. Album obsahovalo hity jako Stay with Me a I'm Not the Only One, které mu vynesly řadu hudebních ocenění, včetně Grammy Awards. In the Lonely Hour reflektovalo Samovu vlastní bolest ze ztracené lásky a získalo mu miliony fanoušků po celém světě.

Rozvoj umělecké kariéry

Sam Smith pokračoval ve svém uměleckém rozvoji, přinášejíc další alba, jako například The Thrill of It All (2017) a Love Goes (2020). Tyto alba přinesla písně, které prozkoumávají různé témata, od lásky až po osobní růst. Jeho hudba zůstává věrná jeho charakteristickému zvuku, zahrnujícímu jemné melodie a silné vokály.

Osobní identita a aktivismus

Sam Smith se také stal výrazným hlasem v otázkách osobní identity a sebevyjádření. Otevřeně mluví o své homosexualitě a genderové identitě, což mu získalo uznání za jeho odvahu a otevřenost. Sam se stal i aktivistou na podporu práv LGBTQ+ komunity a boje proti diskriminaci.

Vliv a ocenění

Sam Smith získal mnoho prestižních hudebních ocenění, včetně Grammy Awards, Brit Awards a Academy Award za nejlepší píseň pro film Writing's on the Wall ze snímku Jamese Bonda Spectre. Jeho hlas a umělecká integrita mu zajistily výraznou pozici v současném hudebním průmyslu.

Hlas srdce a emocí ve světě popu

Sam Smith je umělec, jehož hudba rezonuje s posluchači díky jejímu emocionálnímu hloubce a upřímnosti. Jeho otevřenost ohledně osobní identity a silné spojení s fanoušky ukazují, že hudba může být nejen zvukem, ale i hlasem, který mění životy. Sam Smith si udržuje své místo mezi významnými umělci současné popové scény.

ONEmusic



Singly

2017

Burning , Pray , Too Good at Goodbyes

2015

Omen , Lay Me Down

2014

Have Yourself a Merry Little Christmas , I'm Not the Only One , I'm Not the Only One , Make It to Me , When It's Alright , Stay With Me , When It's Alright , Money on My Mind , Money on My Mind

2024

Stay With Me

2013

La La La , La La La , La La La , Lay Me Down , Lay Me Down

2012

Latch