Lady Gaga

Datum narození:
28. března 1986 (38 let)

Místo narození:
USA

Vydavatelství:
Cherrytree Records
Interscope Records
Streamline Records

Oficiální stránky:
http://www.ladygaga.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Lady Gaga, umělecký pseudonym pro Stefani Joanne Angelina Germanotta, je jednou z nejvýraznějších a nejvýjimečnějších osobností v hudbě a showbyznysu. S jejím nekonvenčním stylem a hudebním talentem si získala miliony fanoušků po celém světě.

Rané Začátky a průlom

Lady Gaga se narodila v New Yorku a její hudba ji provázela již od dětství. Své hudební začátky zažívala na newyorské hudební scéně a brzy se stala rozpoznatelnou osobností. Její průlom přišel s debutovým singlem Just Dance a albem The Fame z roku 2008, které obsahovalo hity jako Poker Face a Paparazzi.

Extravagantní umělecký styl

Lady Gaga je známá svým extravagantním stylem a výstředními módními kreacemi. Její vzhled a výstřední kostýmy jsou nedílnou součástí jejího uměleckého vyjádření. Své fanoušky neustále překvapuje svým odvážným a nekonvenčním zjevem.

Hudební talent a hity

Lady Gaga je nejen vizuální umělkyní, ale také velkou hudební talentkou. Její hlas a schopnost zpívat s emocemi jsou bezkonkurenční. Má na svém kontě řadu hitů, jako Bad Romance, Born This Way, Alejandro a Shallow, která jí vynesla Oscara za nejlepší píseň za její roli ve filmu A Star Is Born.

Kariérní úspěchy a vliv

Lady Gaga získala mnoho hudebních ocenění, včetně Grammy Awards, a stala se ikonou LGBTQ+ komunity a bojovnicí za lidská práva. Její hudba a texty oslovují témata jako sebevyjádření, rovnost a odvaha. Její vliv na hudbu a kulturu je nepopiratelný.

Live vystoupení a energie

Co dělá Lady Gaga výjimečnou, je její schopnost vytvořit neuvěřitelnou energii na živých koncertech. Její charismatická přítomnost na pódiu a schopnost komunikovat s publikem ji činí jednou z nejžádanějších koncertních umělkyň. Její živá vystoupení jsou plná umění a energie.

Umělecká, geniální a extravagantní

Lady Gaga je uměleckým geniem, které zanechalo trvalý otisk v hudbě a kultuře. S novou hudbou a uměleckým vyjádřením pokračuje v obohacování světa hudby a inspiruje posluchače po celém světě.

ONEmusic



Singly

2008

Christmas Tree , Christmas Tree , Poker Face , Just Dance , Just Dance , Just Dance , Just Dance

2024

Just Dance