Die Antwoord

Založeno:
2008 (16 let)

Místo založení:
Jihoafrická republika

Vydavatelství:
Zef Recordz

Oficiální stránky:
http://www.dieantwoord.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Die Antwoord, založená v roce 2008 v Jihoafrické republice, se rychle stala jednou z nejkontroverznějších a zároveň nejzajímavějších skupin současné hudby. Jejich zvuk je jedinečný, spojuje prvky rapu, elektronické hudby a Zuid-Afričanské kultury, čímž tvoří fascinující hudební směs.

Hitové úspěchy

Skupina proslula díky nespočtu hitů, z nichž některé jsou již považovány za klasiky alternativní hudby. Enter the Ninja, Fatty Boom Boom a I Fink U Freeky jsou jen malou ukázkou jejich hudebního umění. Jejich hudba je často doprovázena provokativními texty a extravagantními hudebními videi, což přispívá k jejich odlišnému uměleckému vyjádření.

Kontroverze a umělecká svoboda

Die Antwoord vzbudila pozornost nejen svým hudebním talentem, ale také kontroverzním obrazem a odvážnými vystoupeními. Skupina se často odvolává na svou uměleckou svobodu a odmítání být zařazena do jednoho žánru nebo formátu. To je patrné nejen v jejich hudbě, ale i v celkovém vizuálním stylu, který se pohybuje od bizarního až po provokativní.

Zuid-Africká identita

Texty Die Antwoord často reflektují jejich zuid-africkou identitu a odkazují na život ve městech jako Johannesburg. Skupina tak přináší do popředí kulturní bohatství a rozmanitost Jihoafrické republiky. Jejich písně jsou často syté sociálními a politickými komentáři, které odrážejí realitu jejich domovské země.

Neustálý vývoj a experimentace

Navzdory kontroverzím si Die Antwoord udržuje věrnost svému uměleckému výrazu. Skupina neustále experimentuje s novými zvuky a vizuálními prvky, což ji činí neustále se vyvíjejícím a fascinujícím prvkem současné hudební scény. Jejich schopnost zkoumat nové hudební směry a neustále se vyjadřovat dělá z Die Antwoord jednu z nejzajímavějších skupin svého druhu.

ONEmusic



Singly

2023

REANIMATED

2022

BARUCH IN JOU OEG , Land of Honey , MFUM MFUM , Age of Illusion , DIE ANTWOORD IS DEAD

2019

Baita Jou Sabela

2018

2•GOLDEN DAWN•7

2017

Love Drug

2016

Fat Faded Fuck Face , We Have Candy , Banana Brain

2014

Pitbull Terrier

2013

Cookie Thumper! , Cookie Thumper! , Dis Iz Why I'm Hot

2012

XP€N$IV $H1T

2024

Evil Boy (Fuck You in the Face mix) , Jou Ma Se Poes In 'n Fishpaste Jar , Enter the Ninja