Maroon 5

Založeno:
2002 (22 let)

Místo založení:
Los Angeles, USA

Vydavatelství:
A&M/Octone Records
Interscope Records
Octane Recordings
Polydor

Oficiální stránky:
http://www.maroon5.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Maroon 5 je americká popová rocková skupina, která se stala jednou z nejúspěšnějších a nejvýznamnějších hudebních skupin na světě. S mnoha hity, které se staly hudebními hymnami, a charismatickým frontmanem Adamem Levinem si získali širokou fanouškovskou základnu a udržují si svou popularitu po mnoho let.

Založení kapely

Maroon 5 vznikla v Los Angeles v Kalifornii v roce 2001. Kapela byla původně známá jako Kara's Flowers a vydala své debutové album The Fourth World v roce 1997. Kapela prošla několika změnami a konečně se ustálila jako Maroon 5 v roce 2002. Skupina se skládá z členů: Adam Levine (zpěv), Jesse Carmichael (klávesy), James Valentine (kytara), Mickey Madden (baskytara), Matt Flynn (bicí) a PJ Morton (klávesy).

Průlomové album Songs About Jane

Maroon 5 se proslavila svým debutovým albem Songs About Jane, které bylo vydáno v roce 2002. Album obsahovalo hity jako Harder to Breathe, This Love a She Will Be Loved. Toto album zaznamenalo komerční úspěch a přineslo skupině mnoho hudebních ocenění a nominací. Stalo se klíčovým bodem v jejich kariéře.

Úspěšná alba a hity

Maroon 5 pokračovala v produkci úspěšných alb, včetně It Won't Be Soon Before Long (2007), Hands All Over (2010) a Overexposed (2012). Skupina získala další hity jako Moves Like Jagger a Sugar, které se staly velkými hitovými singly a stále jsou oblíbené mezi fanoušky.

Album Red Pill Blues a Jordi

V roce 2017 vydali album Red Pill Blues, které obsahovalo hitové písně jako What Lovers Do a Girls Like You. Skupina také vydala album Jordi v roce 2021, které obsahuje spolupráce s mnoha dalšími umělci a hity jako Beautiful Mistakes. Tato alba ukazují schopnost Maroon 5 adaptovat se na současné hudební trendy.

Odkaz a vliv

Maroon 5 se stala jednou z nejúspěšnějších a nejvlivnějších hudebních skupin své doby. Jejich catchy pop-rockové skladby a charismatický zpěvák Adam Levine se staly ikonickými v hudebním světě. Skupina ovlivnila mnoho dalších umělců a jejich hudba je nezaměnitelná.

Americká pop-rocková skupina

Maroon 5 je kapelou, která si udržuje svou popularitu a přední pozici v hudebním průmyslu. Jejich hudba je známá pro catchy melodie a silné texty, a nadále oslovuje mnoho fanoušků po celém světě. S mnoha úspěšnými alby a hity si udržují své místo v srdcích milionů fanoušků.

ONEmusic



Singly

2007

Happy Xmas (War Is Over) , Won't Go Home Without You , Won't Go Home Without You , Won't Go Home Without You , Won't Go Home Without You , Wake Up Call , Makes Me Wonder , Makes Me Wonder , Makes Me Wonder , Makes Me Wonder , Makes Me Wonder

2024

Wake Up Call , Won't Go Home Without You , Must Get Out

2004

Sunday Morning , This Love , This Love

2024

She Will Be Loved , This Love , Harder to Breathe