Zaz

Datum narození:
1. května 1980 (43 let)

Místo narození:
Tours, Francie

Vydavatelství:
Play On
Warner Music Spain

Oficiální stránky:
https://www.zazofficial.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Isabelle Geffroy (narozena 1. května 1980 v Tours, Francie) známá pod svým pseudonymem Zaz je francouzská zpěvačka a skladatelka. Zpívá převážně jazz a šansony, ale také soul nebo akustiku. Proslavila se hitem Je veux, který se objevil na jejím debutovém albu nazvaném Zaz z 10. května 2010.

Dřívější život

Její matka byla učitelka španělštiny, otec pracoval pro elektrotechnickou společnost. V roce 1985 nastoupila se svou sestrou a bratrem na Conservatoire de Tours, kde navštěvovala kurzy této skoly. Po sedm let zde studovala hudební teorii – konkrétně housle, klavír, kytaru a sborový zpěv. V roce 1994 se pak přestěhovala do Bordeaux. Zde se jeden rok věnovala kurzům zpěvu a sportům (učila se bojovému umění kung-fu pod dohledem profesionálního trenéra).

V roce 2000 získala stipendium od regionální rady, které jí umožnilo spojit svou životní cestu se školou moderní hudby Centre for Musical Activities and Information Bordeaux. V počátcích kariéry mělo na její tvorbu vliv hlavně Vivaldiho Čtvero ročních dob, později pak významní jazzoví umělci (např. Ella Fitzgerald). Mezi další inspirativní osobnosti řadí Zaz Enrica Maciase, Bobbyho McFerrina nebo Richarda Bonu. Sympatické jí jsou také africké, latinské a kubánské rytmy. V roce 2006 se přestěhovala do Paříže, kde nyní žije.

Nucks



Singly

2014

Champs Élysées , Paris sera toujours Paris

2011

Cœur volant

2024

La Fée

2010

Je veux