Adele

Vlastní jméno:
Adele Laurie Blue Adkins

Datum narození:
5. května 1988 (35 let)

Místo narození:
Tottenham, Velká Británie

Vydavatelství:
Columbia
XL Recordings

Oficiální stránky:
https://www.adele.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Adele Laurie Blue Adkins, známá jako Adele, je jednou z nejsilnějších hlasových ikon světové hudby. Tato britská zpěvačka a skladatelka si získala miliony fanoušků po celém světě díky svému unikátnímu hlasu a emotivním písním.

Rané začátky a průlom

Adele se narodila v Londýně a hudba ji provázela již od dětství. Své hudební začátky zažívala na místní hudební scéně, kde si vytvořila základní dovednosti a získala první fanoušky. Její průlom přišel v roce 2008 s debutovým albem 19, které obsahovalo hitové singly jako Chasing Pavements.

Hluboká výpověď a úspěchy

Adele pokračovala ve svém hudebním vzestupu s alby 21 a 25, která obsahovala hitové skladby, jako je Rolling in the Deep a Hello. Její hlasové schopnosti a schopnost vyjádřit emoce skrze hudbu ji učinily jednou z nejvýraznějších interpretek současnosti. Získala mnoho hudebních ocenění, včetně několika Grammy Awards.

Emotivní hlasy a unikátní styl

Adele je známá svým nezaměnitelným hlasem a schopností zpívat s neuvěřitelnou emocí. Její písně často odrážejí osobní zkušenosti a upřímnost, což oslovuje posluchače na hlubší úrovni. Její hudba kombinuje prvky soulu, popu a blues, což jí dává širokou hudební přitažlivost.

Live vystoupení a energie

Co dělá Adele výjimečnou, je její schopnost vytvořit nepopsatelnou energii na živých koncertech. Její autenticita a schopnost komunikovat s publikem ji činí jednou z nejžádanějších koncertních umělkyň. Její živá vystoupení jsou plná emocí a hudebního kouzla.

Hlasový talent z Londýna

Adele je hlasovým talentem, který si zaslouženě získal pozici jedné z nejvýznačnějších zpěvaček své generace. S novou hudbou a silnými texty pokračuje v obohacování hudebního světa a inspiruje posluchače po celém světě.

ONEmusic



Singly

2011

Someone Like You , Rolling in the Deep , Rolling in the Deep

2010

Rolling in the Deep , Rolling in the Deep

2009

Water and a Flame

2008

Make You Feel My Love , Make You Feel My Love , Make You Feel My Love , Hometown Glory , Hometown Glory , Hometown Glory , Hometown Glory , Cold Shoulder , Cold Shoulder , Cold Shoulder , Cold Shoulder , Chasing Pavements , Chasing Pavements , Chasing Pavements

2024

Cold Shoulder

2007

Hometown Glory

2024

Hometown Glory