Linkin Park

Založeno:
1999 (25 let)

Místo založení:
Agoura Hills, USA

Vydavatelství:
Warner Bros. Records

Oficiální stránky:
https://www.linkinpark.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Linkin Park je americká rocková skupina, která se stala jednou z nejvýznamnějších a nejvlivnějších kapel v alternativní rockové hudbě. Jejich hudba kombinuje různé hudební žánry, včetně rocku, hip-hopu a elektronické hudby, a získala širokou základnu fanoušků po celém světě.

Založení skupiny a sestava

Skupina Linkin Park byla založena v Agoura Hills, Kalifornie v roce 1996. Původní sestava zahrnovala zpěváka Chestera Benningtona, zpěváka a rappera Mika Shinodu, kytaristy Brada Delsona, baskytaristu Davea Phoenix Farrella, klávesistu Joea Hannu a bubeníka Roba Bourdona. Tato sestava vytvořila jedinečný zvuk, který byl základem jejich úspěchu.

Průlom s albem Hybrid Theory

Průlomovým okamžikem pro Linkin Park bylo vydání jejich debutového alba Hybrid Theory v roce 2000. Album obsahovalo hity jako Crawling, In the End a One Step Closer. Hybrid Theory se stalo jedním z nejprodávanějších debutových alb všech dob a získalo několik platinových certifikací. Skupina rychle získala popularitu díky svému energickému živému vystoupení a silným emocionálním textům.

Album Meteora a světový úspěch

V roce 2003 vydali Linkin Park album Meteora, které obsahovalo další hitové písně, jako Somewhere I Belong, Numb a Breaking the Habit. Album bylo komerčně úspěšné a potvrdilo pozici Linkin Park jako jedné z předních rockových kapel na světě. Jejich kombinace rapu a rocku oslovila širokou škálu posluchačů.

Experimentace s hudbou a album Minutes to Midnight

Linkin Park neustále experimentovali s různými hudebními styly a zvuky. Album Minutes to Midnight (2007) ukázalo jejich schopnost měnit svůj zvuk a zahrnovalo písně jako What I've Done a Bleed It Out. Toto album ukázalo jejich zralost jako umělců a schopnost tvořit hudbu s hlubokými texty a emocionálním výrazem.

Odkaz a vliv

Linkin Park si udrželi své místo jako inovátoři alternativní rockové hudby. Jejich hudba a texty ovlivnily mnoho umělců a skupin a stala se ikonou emocionálního a výrazného rockového zvuku. Jejich texty se zabývají osobními a emocionálními tématy a oslovují posluchače svou upřímností a autenticitou.

Smrt Chestera Benningtona a nová cesta

V roce 2017 zemřel zpěvák Chester Bennington tragicky na sebevraždu, což bylo obrovskou ztrátou pro kapelu a jejich fanoušky. Linkin Park pokračovali v hudbě, přestože se museli vyrovnat s tímto osobním traumatem. Následné alba, jako One More Light (2017) a Hybrid Theory (20th Anniversary Edition) (2020), ukazují na novou etapu v jejich kariéře.

Alternativní rockoví giganti a hudební inovátoři

Linkin Park jsou jednou z nejvýznamnějších rockových kapel v historii hudby. Jejich hudba a texty oslovují fanoušky po celém světě a nadále inspirují a oslovují posluchače svou emocionální hloubkou a autenticitou. Skupina Linkin Park si udržuje svou výjimečnou pozici v hudebním světě.

ONEmusic



Singly

2001

In the End , In the End , Papercut , Crawling , Crawling , One Step Closer , One Step Closer , One Step Closer

2024

In the End , Papercut , In the End

2000

One Step Closer

2024

One Step Closer , One Step Closer