Amy Winehouse

Datum narození:
14. září 1983

Místo narození:
Southgate, Velká Británie

Datum úmrtí:
23. července 2011 (†27 let)

Vydavatelství:
Island
Universal International
Universal Records

Žánry:
Jazz, Pop

Oficiální stránky:
http://www.universal-music.co.jp/amy-winehouse

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Amy Jade Winehouse se narodila 14. září 1983 v Londýně, Velká Británie. Již od mládí projevovala silný zájem o hudbu a zpěv. Její hudební nadání bylo patrné již v raném věku a brzy začala psát vlastní písně. S podporou rodiny a učitelů se Amy začala rozvíjet jako umělkyně.

Průlomové album "Frank"

V roce 2003 vydala Amy své debutové album "Frank". Toto album bylo směsicí jazzu, soulu a R&B, a rychle si získalo pozornost hudebních kritiků a fanoušků. Amy Winehouse se stala novou hudební nadějí a její písně jako "Stronger Than Me" a "Take the Box" jí vynesly ocenění.

Hudební genialita a album "Back to Black"

V roce 2006 vydala Amy své druhé album "Back to Black", které se stalo skutečným průlomem v její kariéře. Toto album, které bylo inspirováno soulem a doo-wopem, obsahovalo hity jako "Rehab", "You Know I'm No Good" a "Back to Black". Amy Winehouse obdržela několik Grammy ocenění za toto album, včetně ceny za Nejlepší album roku.

Boj s drogami a alkoholem

Bohužel se Amy Winehouse potýkala s vážnými problémy s drogami a alkoholem, což ovlivnilo její zdraví a kariéru. Veřejně známé střety s médii a zprávy o jejím závislém chování se staly součástí jejího života.

Tragický konec

Amy Winehouse zemřela 23. července 2011 ve věku pouhých 27 let. Její příběh se stal tragickým příkladem talentované umělkyně, která zemřela příliš mladá kvůli závislostem a duševním problémům. Její smrt zanechala mezi fanoušky a hudebním světem velkou prázdnotu.

Hudební odkaz

Navzdory krátkému životu Amy Winehouse zanechala nezapomenutelný hudební odkaz. Její silný hlas a písně plné emocí nadále inspirují další generace umělců. Její album "Back to Black" zůstává jedním z nejvýznačnějších alb 21. století.

Závěr

Amy Winehouse byla talentovanou umělkyní se zářivým hlasem a zvláštním stylem. Její příběh připomíná význam toho, aby byli umělci a celebrité podporováni ve svých bojích s duševním zdravím a závislostmi. Amy Winehouse bude navždy žít v paměti fanoušků a její hudba bude pokračovat v inspiraci nových generací hudebníků.

Nucks



Singly

2007

Tears Dry on Their Own , Tears Dry on Their Own , Tears Dry on Their Own , Tears Dry on Their Own , Tears Dry on Their Own , Tears Dry on Their Own , Tears Dry on Their Own , Tears Dry on Their Own , Tears Dry on Their Own , Back to Black (Mushtaq Remix) , Back to Black , Back to Black , You Know I’m No Good , You Know I’m No Good

2006

Rehab , Rehab

2024

You Know I’m No Good , You Know I'm No Good , You Know I'm No Good

2004

Pumps / Help Yourself , In My Bed / You Sent Me Flying , Take the Box

2003

Stronger Than Me

2024

Stronger Than Me