Eminem - Space Bound

Přehrát celé album

Základní údaje

  • Oficiální videoklip
  • Datum vydání: 24. 6. 2011

Informace o videoklipu

Videoklip k songu Space Bound byl natočen během tří únorových dnů roku 2011 v Los Angeles v Kalifornii. Režie se ujal Joseph Kahn, který již dříve natočil Eminemovy klipy Without Me, We Made You a Love the Way You Lie. Nesestříhaná verze videa měla svoji premiéru 24. června 2011 na iTunes.

Video zobrazuje milenecký pár, který prochází partnerskou krizí. Je to příběh o dívce, která tajně podvádí svého přítele, což vyvolá mezi partnery konflikt, který vyústí násilím – vraždou a následnou sebevraždou. V ženské roli se představila bývalá herečka z filmů pro dospělé Sasha Grey a mužskou roli si zahrál sám Eminem. Video zobrazuje Eminema ve dvou rozdvojených postavách – osobnostech. Jedna role ho představuje jako klidného, tichého a zamilovaného, zatímco ta druhá ho zachycuje jako frustrovaného, paranoidního a násilnického. Stejně jako videoklip Love the Way You Lie, tak i Space Bound poukazuje na problém domácího násilí a snaží se zobrazit realitu vztahů – i ten nejsilnější vztah se může rozpadnout.

Jak se dalo předpokládat, video vyvolalo značný rozruch hlavně kvůli sebevražedné scéně, v níž si Eminem prostřeluje hlavu a následně tryská z rány krev. Velkou kritiku sklidil videoklip ve Velké Británii, kde se proti němu ohradila skupina Mothers Against Violence (Matky proti násilí), která pro britský list Daily Mirror uvedla: „U těchto videí je to všechno jen o penězích. Eminem nemyslel na postižené rodiny.“

Nucks

Zpět na detail alba