P!nk

Datum narození:
8. září 1979 (44 let)

Místo narození:
USA

Vydavatelství:
Arista
LaFace Records
Legacy
RCA
Sony BMG Music Entertainment

Oficiální stránky:
http://www.pinkspage.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Zpěvačka Alecia Beth Moore, známá pod svým uměleckým jménem Pink, je jednou z nejvýraznějších osobností hudby. Její hlas, charizma a neohrožený přístup ji učinily jednou z nejpopulárnějších a nejvýznamnějších umělkyň své generace.

Osobní začátky a cesta ke slávě

Pink se narodila 8. září 1979 v Doylestownu, Pensylvánii. Její hudební talent se projevil již v mladém věku, a brzy začala vystupovat v místních klubech. V roce 2000 vydala své debutové album "Can't Take Me Home", které obsadilo vysoká místa v žebříčcích hitů.

Unikátní hlas a hudba

Co Pink odlišuje od ostatních zpěvaček, je její unikátní hlas a schopnost kombinovat různé hudební žánry. Její hudba zahrnuje prvky popu, rocku, R&B a elektronické hudby, a její texty často odrážejí osobní zkušenosti a silné emoce.

Nebojácný styl a texty

Pink je známá svým odvážným stylem a otevřenými texty. Zpívá o tématech jako láska, boj za svá práva a sebevyjádření. Její písně, jako "Raise Your Glass" a "Just Give Me a Reason," oslovují posluchače po celém světě.

Charitativní činnost a aktivismus

Kromě své hudební kariéry je Pink také známou filantropkou a aktivistkou. Podporuje mnoho charitativních organizací a věnuje se humanitární práci. Její angažovanost v otázkách jako je ochrana životního prostředí a práva žen ji činí inspirací pro mnoho lidí.

Stále silná a aktuální

I po více než dvaceti letech v hudbě Pink stále zůstává aktuální a inspirující osobností. Její koncerty jsou známé svou energií a silou, a její hudba nadále oslovuje nové generace fanoušků.

Závěr

Pink je více než jen zpěvačka - je symbolem síly, odvahy a autentičnosti. Její hudba a osobnost oslovují lidi po celém světě a inspirují je k tomu, aby byli sami sebou a nebojácně sledovali své sny.

ONEmusic



Singly

2002

Don’t Let Me Get Me , Get the Party Started , Get the Party Started

2001

Get the Party Started , You Make Me Sick , You Make Me Sick

2024

Get the Party Started , Don’t Let Me Get Me , Get the Party Started

2000

Most Girls , Most Girls , There You Go , There You Go

2024

There You Go , There You Go