Miley Cyrus

Vlastní jméno:
Destiny Hope Cyrus

Datum narození:
23. listopadu 1992 (31 let)

Místo narození:
Franklin, USA

Vydavatelství:
Hollywood Records
RCA
RCA Records Label Nashville
Universal Music Group International

Oficiální stránky:
http://www.mileycyrus.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Miley Cyrus je americká zpěvačka, skladatelka a herečka, která se stala jednou z nejvýznamnějších a nejkontroverznějších hudebních a filmových osobností své generace. S mnoha úspěšnými alby, hitovými singly a ikonickými filmovými rolími si získala miliony fanoušků po celém světě.

Raná kariéra a Hannah Montana

Miley Cyrus se narodila 23. listopadu 1992 v Nashville, Tennessee, a je dcerou country zpěváka Billyho Raye Cyruse. Její kariéra začala v dětském televizním seriálu "Hannah Montana," kde ztvárnila hlavní roli a získala ohromnou popularitu mezi mladými diváky. Seriál jí otevřel cestu do světa showbyznysu.

Hudební průlom s "Party in the USA"

V roce 2008 Miley Cyrus vydala hitový singl "Party in the USA," který se stal komerčním úspěchem a posunul její hudební kariéru na novou úroveň. Píseň byla hymnou mladé generace a stala se ikonickou v jejím repertoáru.

Album "Bangerz" a kontroverze

V roce 2013 vydala Miley Cyrus své album "Bangerz," které přineslo další úspěšné singly, jako "Wrecking Ball" a "We Can't Stop." Toto album bylo také spojeno s kontroverzemi kvůli jejímu novému obrazu a provokativním vystoupením. Cyrus se rozhodla odložit svou dřívější image a přijmout nový, sebevědomější a odvážnější přístup k hudbě.

Rozmanitost a experimenty

Miley Cyrus je známá svou schopností experimentovat s různými hudebními žánry. Její hudba zahrnuje prvky popu, rocku, hip-hopu a country. Tato rozmanitost a kreativita ji odlišují od ostatních umělců a činí ji neustále zajímavou pro fanoušky i kritiky.

Herecká kariéra a aktivismus

Miley Cyrus se také etablovala jako herečka a hrála v několika filmech a televizních seriálech. Mimo hudbu se věnuje také charitativní práci a aktivismu, zejména v oblasti práv LGBT+ a mládeže. Její hlas na tato témata ji činí významnou osobností mimo hudební scénu.

Závěr

Miley Cyrus je hudební a filmovou ikonou, která neustále překračuje hranice a ovlivňuje kulturu. Její hlas, talent a odvaha ji činí jednou z nejvýznamnějších osobností v průmyslu a inspirací pro mnoho mladých umělců. S jejím neustálým růstem a inovacemi není pochyb o tom, že bude pokračovat v ovlivňování hudební a filmové scény v nadcházejících letech.

ONEmusic



Singly

2008

7 Things , 7 Things , 7 Things , See You Again , 7 Things