Taylor Swift

Datum narození:
13. prosince 1989 (34 let)

Místo narození:
USA

Vydavatelství:
Big Machine Records

Oficiální stránky:
http://taylorswift.jp

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Taylor Alison Swift se narodila 13. prosince 1989 v Readingu, Pensylvánie, USA. Je americká zpěvačka, skladatelka a herečka.

Raný život a kariéra

Taylor Swift začala svou kariéru v hudbě jako teenager, když podepsala smlouvu s vydavatelstvím Big Machine Records. Její debutové album Taylor Swift bylo vydáno v roce 2006 a rychle se stalo komerčním úspěchem.

Hudební úspěch

Swift hudební kariéra stále rostla. Některá z jejích nejznámějších alb zahrnují Fearless (2008), Speak Now (2010), Red (2012), 1989 (2014), Reputation (2017) a Lover (2019). Její písně se týkají života, lásky a osobních zkušeností, což jí získalo mnoho fanoušků po celém světě.

Textařský talent

Swift je známá svým vynikajícím textařským talentem. Její písně často reflektují její vlastní emoce a zážitky. Její schopnost vyjádřit složité pocity ji učinila jedním z nejuznávanějších textařů v hudbě.

Herecká kariéra

Kromě hudby se Taylor Swift objevila i v několika filmech, včetně rolí ve filmech jako Valentýn (2010), Zpět do školy (2010) a Cats (2019). Její herecké dovednosti ji učinily všestrannou umělkyní.

Osobní život

Taylor Swift byla veřejně známá svými vztahy s různými celebritami, včetně Johna Mayera, Harryho Stylese a Toma Hiddlestona. V současné době je v partnerství s hercem Joem Alwynem.

Humanitární činnost

Swift je známá svými dobročinnými aktivitami a charitativním úsilím. Aktivně podporuje organizace jako UNICEF, DoSomething.org a Feeding America.

Závěr

Taylor Swift je ikonou současné hudby. Její talent, tvůrčí energie a schopnost spojit s posluchači ji činí jednou z nejvýznamnějších umělkyň své generace.

ONEmusic



Singly

2008

Beautiful Eyes , Beautiful Eyes , Picture to Burn (music video)

2007

Teardrops on My Guitar