Ed Sheeran

Datum narození:
17. února 1991 (33 let)

Místo narození:
Halifax, Velká Británie

Vydavatelství:
Warner Music Taiwan

Oficiální stránky:
https://www.edsheeran.com

Externí odkazy:

Aktuálně z facebooku

Životopis

Ed Sheeran, britský zpěvák, skladatel a textař, je jedním z nejvýznamnějších umělců své generace. Jeho cesta na hudební scénu začala na ulicích Londýna, ale dnes má celosvětový úspěch a miliony fanoušků po celém světě.

Rané zahájení kariéry

Ed Sheeran začal hrát na kytaru a zpívat již v dětství, a brzy si uvědomil, že hudba je jeho vášní. Jeho odhodlání a talent ho vedly ke snu stát se profesionálním hudebníkem. Svou kariéru začal vystupováním na ulicích a v místních klubech.

Průlom a album + (Plus)

V roce 2011 vydal Ed své debutové album + (Plus), které získalo okamžitou popularitu a zaujalo hudební průmysl. Hity jako The A Team a Lego House mu přinesly věhlas a uznání kritiků.

Globální sláva a multiplatinová alba

Ed Sheeran zaznamenal mezinárodní úspěch s několika svými alby, včetně + (Plus), x (Multiply) a ÷ (Divide). Jeho písně, jako Shape of You a Thinking Out Loud, se staly hity a získaly mu mnoho hudebních ocenění.

Kreativní genialita a skvělý textař

To, co dělá Eda Sheerana výjimečným, je jeho hudební genialita a schopnost napsat písně, které oslovují srdce a mysli. Jeho texty jsou upřímné a osobní, což umožňuje posluchačům najít se v jeho hudbě. Je také multiinstrumentalistou, což mu umožňuje experimentovat s různými hudebními styly.

Kariérní vývoj

Ed Sheeran se nezastavil na jednom místě. Jeho hudba je neustále inovativní a vyvíjí se. S novými projekty a alby si udržuje svoji pozici na hudební scéně a nadále oslovuje miliony fanoušků po celém světě.

Osobní život a inspirace

Ed Sheeran se narodil 17. února 1991 v Halifaxu, West Yorkshire, Anglie. Jeho hudba čerpá inspiraci z jeho osobních zkušeností a vnitřních emocí. Jeho texty odrážejí jeho životní cesty, lásku a rodinné hodnoty.

Závěr

Ed Sheeran je hudebním geniem s neuvěřitelnou kariérou. Jeho hudba oslovuje miliony lidí po celém světě a inspiruje generace. S novými projekty a hity nám přináší více skvělé hudby a naděje na to, co nás čeká v budoucnosti.

ONEmusic



Singly

2012

Give Me Love , Give Me Love , Lego House , You Need Me, I Don't Need You , Drunk , Drunk , Drunk

2024

Lego House

2011

The A Team , The A Team , The A Team , Lego House , You Need Me, I Don't Need You , You Need Me, I Don’t Need You (remixes) , The A Team

2024

The A Team , Lego House